Revista

Lumea sub lupa” este un proiect original in mediul de presa romanesc, un „premium product” atat in continut cat si in prezentare.

Continut editorial:

  • O gama larga de servicii informative.
  • Promovarea pe piata romaneasca a regiunilor economice, a noilor actori mondiali, a nevoii de mari corelatii si de reprezentari globale, succesiuni de fenomene si procese din viata reala.
  • Complexitatea problemelor lumii, particularitatilor diverselor regiuni, accentuarea diversitarii ca tendinta complementara a globalizarii, regandirea unei noi ordini mondiale.
  • Ecologia – indispensabila in orice analiza si proiectie. Preocuparile ecologice au prilejul „redescoperirii Pamantului”, a importantei vitale pe care o are sanatatea sa nu numai pentru securitatea nationala ci si pentru cea globala.
  • Anumite domenii (Europa si Japonia in sfera economica, Rusia in cea militara, China in cea economica si mai de curand, militara) aspira in mod legitim sa ia parte la gestionarea problemelor internationale. Situatia de azi nu mai seaman cu cea de la sfarsitul celui de-al doilea Razboi Mondial, cand PIB-ul American reprezenta aproape o jumatate din cel mondial. Mai ales in plan economic a avut loc un proces de apropiere intre “cei mari”, iar noua realitate trebuie sa-si gaseasca si o expresie politica. Pe de alta parte, in lumea de astazi sunt regiuni de mare complexitate economica, sociala, culturala, cum ar fi lumea Islamica, diversele zone ale continentului Asiatic etc, a caror evolutie intereseaza intreaga planeta. Orientarea lor catre o cale democratica solida si durabila nu poate fi decat rodul eforturilor conjugate ale tuturor statelor dezvoltate si ale democratiilor mature.
  • Lumea de azi se confrunta cu doua probleme extreme de grave, saracia si degradarea mediului. Toate acestea  sunt reliefate in revista „Lumea sub lupa”, in special in capitolele de politica externa ca geopolitica.